Na een wekenlange voorbereiding was het eindelijk zover. De eerste wedstrijd voor lopers van de Loopgroep Witmarsum. De organisatie was in handen van de Berenloopsters van de Loopgroep Witmarsum. De deelnemers konden kiezen uit een 5, 7 en 10 km. 

Om half 2 startte de inschrijving. De animo was groot en al snel hadden we 12 deelnemers op papier. Om kwart voor twee was er een warming-up die vakkundig geleid werd door Anna en Sabine. Klokslag twee uur werd gestart. 

 

De eerste 4 km renden alle deelnemers dezelfde route. Na ongeveer 20 minuten verscheen de eerste loper bij de waterpost die door Yvonne werd bemenst. Een kwartier later passeerde de laatste loper de waterpost in het bos. De lopers werden begeleid door Anneke die voorop fietste en Ineke in de functie van bezem fietser.

Zeven deelnemers deden mee aan de 7 km en vijf deelnemers deden de 10 km.  

Onder luid gejuich passeerden de wedstrijdlopers het finishdoek in de Oosterstraat. De finishtijd werd door Anna genoteerd. Sabine zorgde ervoor dat alle lopers een flesje water en fruit kregen bij de finish. Na afloop ontving elke loper een attentie in de vorm van een handdoek en iets lekkers. Gelukkig waren de weergoden de hardlopers goed gezind. Het bleef droog, maar stond er wel een harde wind. De organisatie was goed voorbereid door Janny en hierdoor kon er niks mis gaan in de uitvoering. De deelnemers waren het er over eens dat de recreatieloop een leuke ervaring was en volgend jaar wel weer kan plaatsvinden. Onder het genot van een kopje koffie/thee en heerlijk gebak bij Margreet werd door de organisatie en hardlopers deze mooie wedstrijd nog even geëvalueerd. 

Klik hier voor meer fotos     Fotos gemaakt door Anneke en Eeltje.