De laatste voorbereiding voor de lopers van de Adventure Run werden zaterdag 5 december in barre weersomstandigheden op het strand van Makkum gehouden. (Windkracht 9)

De meest verstandige lopers waren met de auto gekomen, maar drie deelnemers dachten de wind wel te kunnen trotseren en kwamen op de fiets. Nu dat hebben ze geweten. Fiets je anders zo ongeveer in 20 minuten naar Makkum, nu deden ze er wel een uur over. De andere lopers werden ondertussen zowat van het strand geblazen en waren alvast gestart met de Warming-up. Nu de fietsers kwamen warm aan en hebben de Warming-up maar overgeslagen daar hun benen nog niet in staat waren te beginnen met lopen. Anderen daar en tegen moesten aan de lijn, hun benen stonden te trappelen om te beginnen (zie foto).

Vandaar eerst maar wat oefeningen op het strand om rustig te bekomen. Planking en nog eens planking enz. Hampelman en hampelvrouw ging er ook wel in. 

Daarna werd door groepjes een zelf gekozen route gevolgd die minsten tweemaal over het strand ging. Natuurlijk voor de wind, sommige lopers waren sneller dan de kite-surfers op het water.

Na afloop was een ieder lekker doorgewaaid en zat het haar weer in de goede scheiding. Yvonne trakteerde in het Sopkafee nog op een lekker bakje koffie waarna een ieder huiswaarts keerde om de Sint en Piet te ontvangen.

Vermeldingswaardig is nog het feit dat de drie fietsers nu sneller thuis waren dan de heenweg.

 

Klik hier voor meer foto's