4


Voor het tweede jaar werd door de Loopgroep Witmarsum in samenwerking met de commissie Triatlon Witmarsum weer een Kidsrun georganiseerd. Er was een prachtig nieuw parcours van iets meer dan een kilometer uitgezet door de Loopgroep, waarbij men dwars door het verzorgingshuis Aylva State liep.

2

De jongste jeugd van 6 t/m 8 jaar liep een ronde en de oudste jeugd van 9 t/m 12 jaar liep twee ronden. De Loopgroep had Slachtewinnaar Erik Negerman bereidt gevonden om voorop te lopen bij beide groepen. Voor hem een mooie Warming Up voor de Triatlon die 's middags om 14.00 uur van start ging.

 

In een prachtig shirt en na het voorstellen van de jongste deelnemers door speaker Klaas Bootsma werd afgeteld bij de slagen van de Koepelkerk en startte men exact om 12 uur. Het was maar goed dat Erik een kleine voorsprong had genomen daar alle kinderen als een Dafne Schippers uit de startblokken kwamen. 

3

Op elke hoek stond een loper van de Loopgroep om de goede route aan te wijzen en de kinderen aan te moedigen. Dwars door Aylva State werden ze verwelkomt met een applaus van de bewoners. Tim Hofstra uit Witmarsum kwam als eerste over de finish.

  

 

 

De oudste jeugd ging nog sneller dan Usain Bolt uit de startblokken en zoefde door Aylva State en eer de bewoners daarvan waren bekomen kwamen ze al voor de tweede keer langs. Jelle Jan Zwaagstra kwam als eerste over de finish en legde het parcours af in een super snelle tijd van 9.59 min. 

   

Zie voor meer foto's http://www.triatlonwitmarsum.nl/1