Stevan

Verslag Condensloop in Leeuwarden op 6 april 2024 door Steven Akker

Zaterdag 6 april liepen we (mijn zoon en ik) de Condensloop in Leeuwarden. We hadden ons ingeschreven voor de 10 km. Starttijd is 12.35 uur dus ruim op tijd naar de fabriek van Friesland Campina in Leeuwarden.

Om 12.00 uur de auto op het grote parkeerterrein achter de fabriek geplaatst en daarna naar de voorkant van het kantoorgebouw om de startnummers op te halen. We hebben nog tijd genoeg om even een warming up te doen en te kijken naar de kidsrun en de start van de halve marathon.

Daarna is het onze beurt om in de startopstelling te gaan staan. Exact om 12.35 uur valt het startschot en kunnen we er vandoor. Eerst even wat ruimte zoeken om je eigen tempo te bepalen. Ik had me voorgenomen niet te snel te starten en dat ging prima.

Het was een mooi en gevarieerd parcours, via de Kurkmeer (kanaal) en Alddeel (kanaal) naar de Groene Ster. In de route zitten een heleboel bruggetjes die elke keer weer moeten worden beklommen en afgedaald, echte kuiten bijtertjes. De route ging richting van de Groene Ster en daar hebben we ook een rondje gelopen. Daarna weer terug langs het kanaal en weer over al die bruggetjes.

Maar ik kon het tempo goed volhouden, dankzij het trainen met Willie op zaterdagmorgen en na 1 uur 1 minuut en 25 seconde kwam ik over de finish.

Na even uithijgen en een aangeboden flesje sportdrank het startnummer weer ingeleverd. Bij het inleveren het startnummer kregen we een grote tas met allemaal lekkere dingen van de Friesland Campina.

Moe maar voldaan gingen we weer op huis aan.