25 april

Dinsdagavond 25 april gingen we vol goede moed met de lopersgroep naar het terrein bij het zwembad. Daar had Janny een prachtig koningsspel uitgezet. Er waren zes spellen. Bij ieder spel kon je een letter 'winnen', wat uiteindelijk na al de spellen een woord moest vormen wat te maken had met het koningshuis. Bij ieder spel werd je zoveel mogelijk bij een ander ingedeeld.

Het eerste spel (Koningsdans) was op muziek in hoepels springen die op de grond lagen. Een gezellig spel en de sfeer zat er dan ook meteen goed in. 

Bij het tweede spel (Koninginnenhoed) moesten we dobbelen. Er lagen zes hoedjes achterelkaar op rij. Dan ging de eerste van het groepje dobbelen bv een vier. Dan liep je naar hoedje vier en draaide deze om. Dan werd er door een ander gedobbeld, gooide deze ook een vier dan moest het hoedje weer omgezet (balen dus). De bedoeling was dat alle hoedjes omgedraaid werden binnen een bepaalde tijd.

Bij spel drie (Koningswoord) lagen er een stuk of tien ronde halve doppen op een afstand van ongeveer 20 meter. Onder ieder dop lagen meerdere letters. Om beurten gingen we weer van start per groep, sprinten naar de dop om er een letter onder vandaan te halen. Hier had je een x aantal minuten voor en als de tijd voorbij was moest je er een woord van vormen wat te maken had met het koningshuis. Dit viel niet mee, zeker niet met weinig klinkers!

Spel vier (Kroning) was hilarisch, wat hebben we gelachen. Met drie personen gaf je elkaar de hand. De eerste kreeg de hoepel om de linkerhand en moest deze via haar eigen hoofd via het lichaam laten vallen eruit stappen en zo weer doorgeven naar de tweede persoon, enz. Je moest elkaars hand vast blijven houden, en zo proberen zoveel mogelijk hoepels naar het einde te brengen, waar een pylon stond om de hoepels over heen te gooien. 

25 april1

Spel vijf (Appeltjes  van Oranje) was een groepje van vier personen. Twee bij twee personen en ieder groepje van twee hield één theedoek vast. De eerste twee hadden een bal in hun theedoek en moesten proberen deze naar de personen met theedoek naast je te gooien. Zo versprong je iedere keer, totdat je de bal op het eind in een hoepel kon leggen. Was de bal ondertussen niet opgevangen in de theedoek dan moest je weer van voor af aan beginnen. Wie had de meeste ballen ? Ook een spel wat binnen een bepaald tijdsbestek moest worden gedaan.

Met het laatste spel (Kasteeltoren) ging het er om wie de hoogste toren kon bouwen van drie verschillende vormen hout. Je werd ingedeeld in groepjes van vier en ging de eerste van iedere groep ongeveer 20 meter sprinten naar de pylon die er stond. Je nam een zelfgekozen stuk hout mee naar de pylon, liep terug en tikte de volgende aan enz. Zo ging dit spel ook weer op tijd en ging het erom welke groep uiteindelijk de hoogste toren kon bouwen.

Voor de winnaar was er een mooie zelfgemaakte kroon gemaakt door Willy. Daar Welmoed en Ineke beide de winnaars waren mocht Welmoed haar uiteindelijk 'prinses van Oranje' noemen. Hoe fijn is dat.

Een avond waarin veel is gelachen en zeker geslaagd was.