Als trainer van de Loopgroep Witmarsum weer drie workshops gevolgd op de 26ste looptrainersdag op Papendal.

Mark Tuitert, oud schaatskampioen, opende de dag met zijn verhaal (motivatiespeech) van ups en downs in de topsport. Daarna zwermden de 1100 looptrainers uit naar de diverse workshops. (https://www.youtube.com/watch?v=gSU0gzPpZtc&t=92s)

 Knipsel 2022 11 05 10.45.57 

Op de site van de Atletiekunie staat:

De Looptrainersdag is h├ęt loopevenement voor alle hardlooptrainers van Nederland. Het belangrijkste ingredi├źnt van de dag is het opdoen van nieuwe kennis en inspiratie zodat de trainingsgroepen weer verrast worden met nieuwe inzichten en trainingsvormen.

Helaas bracht de eerste workshop, praktijk, geen vernieuwingen waar ik een beetje op had gehoopt. Je mag toch verwachten dat iemand weer met nieuwe dingen in zijn/haar workshop komt, maar helaas. Wij als trainers vonden dit heel jammer.

De tweede workshop, theorie, met als thema Impliciet leren van looptechniek. Deze workshop was praktisch en direct toepasbaar in je trainingen.

 Knipsel1  Knipsel2

Na een heerlijke lunch was de derde workshop een hele interessante. Train je fascia en verbeter je loopprestatie. Had hier nog nooit van gehoord, maar ga me hier wel verder in verdiepen.

De lopers zullen op enig moment in de trainingen de opgedane kennis wel merken. Al met al een fijne dag, waar ik weer veel heb geleerd.