papendal

Op zaterdag 6 november ging de trainer van Loopgroep Witmarsum en de trainer van Runom Mantgum samen met nog 1100 andere looptrainers naar Papendal voor de Looptrainersdag. Een dag waar verschillende workshops werd aangeboden en waar men ervaringen kon delen. Om 7.15 uur vertrokken we om op tijd aanwezig te zijn voor een bakje koffie en bekende trainers te begroeten.

Vanwege de check op de QR codes en het voorkomen van een lange wachtrij, waren de eerste trainers rond de klok van acht binnen. De sfeer is goed. Na een jaar vol online meetings en webinars is iedereen er aan toe om zelf actief aan de slag te gaan en kennis met elkaar te delen.

Meest innovatief in de loopsport

Niemand minder dan Ellen van Langen, winnares van Olympisch goud op de 800 meter in 1992,  heet  de ruim 1100 deelnemers van harte welkom en wenst iedereen een mooie en leerzame dag toe. Daarna is het woord aan Corina Gielbert, directeur van het Nationaal Ouderenfonds en winnaar van de award ‘De Loper’ 2021, Met hun initiatief OldStars houdt het Ouderenfonds, in samenwerking met partners Menzis en het Ministerie van VWS, ouderen in beweging en geven ze hen hiermee de mogelijkheid de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Gerard Heijnen en Jeroen Reintjes, de bedenkers van de aangepaste spelvorm running laten de deelnemers in twee interactieve workshops kennis maken met het ASM-model en de specifieke trainingsvormen van OldStars running.

 Ellen

Drie workshoprondes en het loopsportplein

Na dit officiële moment is het tijd voor actie. De looptrainers gaan op zoek naar de locatie van hun eerste workshop. De eerste ronde stond Het ontwikkelen van evenwicht op het programma, hier moest je zelf hard aan het werk om te ervaren wat evenwicht met je kon doen. De tweede ronde werden we meegenomen hoe om te gaan met OldStars Running, ook hier weer ondervinden en samen in een groepje een OldStars warming-up bedenken.

Hierna pauze en tijd voor de aangeboden lunch en uitwisselen van de opgedane kennis met bekende trainers. 

De derde workshop was Pilates en ademhaling. Hier uitleg wat is pilates en wat kan ademhaling voor je lopers betekenen.

Al met al een geslaagde dag. Met een rugzak vol inspiratie waar jij je lopers weer mee kunt helpen om een nog betere loper te worden, maar vooral om blessurevrij te blijven lopen.