De algemene jaarvergadering staat voor de deur, 28 januari 2020, maar we blikken nog even terug op 2019.

Dat we wat achter lopen met informatie is dat Matteke, onze websitebeheerster, te kennen heeft gegeven te willen stoppen met de site en als lid van de Loopgroep. Door de drukte van haar gezin en werk heeft ze weinig tijd. Matteke bedankt voor je inzet. Janny gaat haar taak overnemen.

Wat is er zoal nog gebeurd in 2019. 

Betty Bakker, onze Heideskipster, gevallen op het ijs van Thialf, heeft te kennen gegeven dat hardlopen er voorlopig niet in zit en meldt zich af. Ze was een gewaardeerd lid van de BBL, onze commissie voor de leuke uitjes. Nok is geopereerd aan staar en heeft te kennen gegeven dat lopen niet echt haar ding is.

Jacob is ook geopereerd en is nu aan het ‘Noflik Swalking’, hij hoopt in 2020 weer aan te sluiten. 

Nieuw lid is Naomi Vogelzang, haar loopcarriere staat momenteel even op een laag pitje, ze verwacht in 2020 een kindje.

Enkele lopers van onze Loopgroep hebben weer meegedaan aan diverse loopjes.

Gaasterland runYvonneIneke 

De Woldbergtrail op 13 april van 15 km had een appeltje/eitje voor Yvonne, Nynke, Ineke, Anna en Willy kunnen zijn maar dan hoort er niet verdwalen bij, zodoende kon Janny na 5 km toch als eerste finishen. 

Willy rende voor de tweede keer de Alp D’huez op. Bij de Dam tot Damloop gaat Anneke door haar enkel, ze probeert nog enkele trainingen, maar gaat dan toch in de rust, we hopen op een voorspoedig herstel. De trail van Terschelling lopen Willy en Nynke de 10 km en Yvonne en Ineke 15, ze lopen allen een mooie tijd. De 24 km van Gaasterland is een lange maar wordt door Yvonne en Ineke goed volbracht. Juf Ingrid heeft met haar groep 7 en 8, van de Utskoat, een Loopclinic bij de Floralia gewonnen en op 1 oktober rennen en vliegen de kinderen in de gymzaal, dit zijn onze toekomstige leden. Betty loopt uiteraard op Terschelling en Willy is gek op Sinterklaas en pepernoten en loopt in Bolsward en Franeker. Jeltje en Janny hebben zich na enkele jaren weer aan een loopje (4 mijl) in Balk gewaagd, door zeer zuinig te lopen konden ze terug zien op een zeer geslaagd loopje. Dat ze onderweg werden ingehaald door de zeer snelle lopers Yvonne en Lisette van de 12 km kon de pret niet drukken.

Maar dit alles wordt overtroffen door Yvonne Sieswerda, zij liep samen met haar dochter over de Chinese muur.

Onze Anke Zonderland stond met man Epke in de krant over duurzaam boeren, ze organiseert ook wandelingen door het land om te laten zien dat het grasland veranderd in een kruidenrijk land.

De oliebollen smaakten voortreffelijk na de laatste training en zo lopen we 2020 in.