Dinsdag 24 januari , Witmarsum is in de mist gehuld en de straten zijn behoorlijk glibberig door het opvriezen van de koude grond.

Om blessures en valpartijen te voorkomen besluiten we deze avond in de gymzaal door te brengen. Enkele heren durven het wel aan en gaan ondanks de gladheid de straat op.

IMG 20170124 200341 2CS

Janny had voor ons leuke oefeningen op een grote balansbal in petto!

Het is alleen al een kunst om met je achterwerk voor het ventiel op deze bal te blijven zitten, maar na een beetje oefening lukte dit heel aardig en zit je heerlijk ontspannend en een beetje wiebelend op je bal op een matje. Dat dit niet de hele avond de bedoeling was werd ons al gauw duidelijk. Je kunt er namelijk heel veel verschillende oefeningen mee doen, waarmee veel spiertjen getraind worden, zelfs die waarvan je eigenlijk niet meer wist dat je ze had!

Gepuf en gekreun klonk al gauw door de gymzaal. Rekken, strekken, planking, rollen, spelletjes en hilariteit alom, wat je al niet kan doen met zo’n bal! Respect ook voor Jacob de enigste man in ons midden, met het zweet op zijn voorhoofd deed hij mooi alle oefeningen mee. Toen de buitenlopers terug kwamen waren de grapjes dan ook niet van de lucht, van je loopvrienden moet je het maar hebben!

Al met al een leuke avond en een hele nuttige training, het uurtje is omgevlogen. De foto’s spreken voor zich denk ik!

Voor alle foto's zie: https://goo.gl/photos/mxVewVAxacTE9Qwo7

 

Welmoed