Hardlopen met Loopgroep Witmarsum is goed voor je, en vooral ontzettend leuk.Om jezelf zo nu en dan eens lekker uit te dagen, kun je jezelf inschrijven voor een officiële loop. Lopen in een andere omgeving is leuk, lopen op een Waddeneiland is helemaal leuk! Of, zoals de eilanders het zelf zeggen: een geweldige sportbeleving!

IMG 8876

 

En een geweldige sportbeleving was het zeker voor Anna, Titia, Willie, Sabine, Meinte en Ineke die zaterdag 17 december meededen aan de 13e Ameland Adventurerun op…. Jawel, Ameland! Zij maakten er samen een gezellig dagje van. 
Anna, Titia, Willy en Sabine gingen voor de 10 kilometer: na de start in het sfeervolle centrum van Nes bedwongen zij het afwisselende parcours door het bos, de duinen en over het prachtige strand. Meinte en Ineke knoopten daar nog 11 kilometertjes aan vast. Deze laatste kilometers werden voornamelijk over de zeedijk gelopen en dat was een behoorlijke uitdaging. Maar samen – heel sportief - trotseerden zij de eilander elementen en kwamen ze na 2.07.45 uur over de finish. Weer een ervaring rijker! Meinte heeft daarmee het afgelopen jaar op alle Waddeneilanden een loop gedaan, waarvan de kortste loop 16 km was. Een topprestatie! 
Kreten die tijdens de laatste kilometers geuit werden als: “Ik hâld der mei op, ik draaf noaitwer!”, waren na een koude douche en een gezellige warme maaltijd weer snel vergeten! Op de boot terug werden de plannen al gesmeed voor de volgende uitdaging! Wie doet er mee? 

IMG 8877IMG 9363IMG 9364Jacob heeft niet gelopen, op zijn startnummer heeft Meinte het loopje gelopen.IMG 9375IMG 9376