Het is dinsdag 20 december en het is een drukke week. Buiten is het druilerig en kil en ik weet wat de combi druk en druilerig betekent. Een kleine weerstand om te lopen terwijl het nu juist een oppepper kan zijn. Gelukkig is daar de mail van Janny: we gaan een Kerstloop doen. Dat laat ik me geen twee keer zeggen. 

Als Pingjum arriveert vallen de lichtjes direct op: ik heb nooit geweten dat een gang van een gymzaal er gezellig uit kan zien. Paul stuurt ons echter resoluut naar buiten, we hebben nog geen gezelligheid verdiend. We gaan lekker warming-uppen en zien hier en daar een lichtje branden. Dat is vast een voorbode van de loop. 

Terug in de kleedkamer is het net een kakelend hok vol kippen. Janny legt geduldig de opdracht uit en wij doen ons best om het te onthouden. Rennen langs lichtjes en puzzelstukjes zoeken om zo je eigen kerstkaart compleet te maken. We lopen ongeveer 4 kilometer en ik voel me verwend. Wat hebben een aantal mensen toch hun best gedaan voor ons. De route is aangegeven door gezellige waxinelichtjes, er is onderweg lekkers en het spel is ook nog leuk. 

Bij aankomst mogen we in de gang zitten en krijgen we glühwein, drinken, rollade en nootjes. Het is allemaal even lekker. Organisatie: bedankt dat jullie het zo gezellig voor ons maken, wat een sfeertje. En excuses namens ons allen aan Jacob. Die heeft de hele route opgeruimd en toen hij terugkwam.... vond hij denk ik de hond in de pot. Dat had niet gemoeten. 

Ik wens jullie allemaal hele fijne dagen en een super 2017. Het zal een jaar worden met ups en downs. Maar besef: de dagen vliegen aan ons voorbij. En ik hoop dat iedereen elke avond zijn bed inkruipt met een glimlach en denkt: ik heb vandaag niet voorbij laten gaan. Ik heb de dag geleefd en beleefd.

Tot gauw, veel renplezier.
Nadia
-- 
"Je invalshoek bepaalt wat je ziet" (Nelson Mandela)
IMG 20161227 WA0004 1483779057286
IMG 20161227 WA0005 1483779057070