Op de reguliere dinsdagavondtraining had de trainer gevraagd aan elke loper om vier knijpers mee te nemen. Gelukkig had de trainer voor diegene die de knijpers thuis nog had liggen extra meegenomen.

In een afgebakend veldje moest men proberen om in een bepaalde tijd je eigen knijpers bij een ander op de kleding vast te maken. Veel gelach en na afloop kreeg een ieder zijn vier knijpers terug.                                                     Daarna stond er de waslijnknijperrace op het programma. We werden in vier groepen van vijf ingedeeld en over een parcours van 70 meter moest de eerste een gekleurd lapje stof aan de waslijn knijperen en onder het roepen van de kleur (stof) wandelde de eerste loper terug  en mocht de tweede loper van start. Dit ging zo'n tien minuten door. Onder het roepen van 'aan de kant' kon je ook maar maken dat je aan de kant ging anders werd je van de sokken gelopen. Had je binnen tien minuten alle knijpers aan de lijn, dan mocht je ze er een voor een weer afhalen. Anneke, Sabine, Lianne en Herman waren in dit spel de snelste.

Herman na afloop.                                        

Er stond nog een loopvorm met wasknijpers op het programma. Iedere deelnemer daagt steeds een ander uit voor een wedstrijdje. Loop tegengestelde rondjes. Leuk is als je een rondje loopt waarbij je elkaar niet over het hele traject kan zien. Als je wint van je tegenstander dan krijg je een knijper erbij. Als je verliest lever je een knijper in. Speldoel: Wie heeft na een afgesproken tijd de meeste wasknijpers veroverd? Er werd wat afgepuft. Na een pauze daagde je de volgende uit.   

De laatste vijf minuten van de training moest je in het afgebakende veldje zien dat je zo veel mogelijk knijpers van de andere lopers kon verzamelen. Lianne had de meeste knijper kunnen scoren. Na afloop werd Anke nog gefouilleerd daar zij de mooiste knijpers in haar capuchon had verstopt.

Er werd in deze training zoveel geroepen en gelachen dat de meeste gordijnen in de straten even werden open geschoven om te kijken wat er aan de hand was. We hebben zodoende veel reclame gemaakt.