Verslag van een dagje hardlopen op Terschelling (de Berenloop ½ marathon, 

zondag 6 november 2016).

Om s’morgens 7 uur ging de wekker (voor een zondag morgen toch wel redelijk vroeg), gauw er uit om te ontbijten en me klaar gemaakt voor de dag die komen zou. Om 8 uur melde mijn mede loper (Wâtte) zich en Nynke heeft ons toen naar de boot in Harlingen gebracht. De boot vertrok om 8.45 uur en na 2 uur varen waren we eindelijk op Terschelling. De boot zat helemaal vol met hardlopers dus het was een drukte van belang op de kade.

Nou eerst maar eens richting de Brandaris (prominent in beeld vanaf de haven) misschien dat daar wat info was waar we eventueel ons konden om kleden. De info was gauw gevonden, het bleek dat we naar Hotel  Schylge moesten, waar we ons in de parkeergarage konden omkleden. Hotel Schylge was nog wel een flinke tippel, maar we hadden tijd genoeg en beschouwden deze wandeling maar als een warming up.

Na de omkleedpartij weer op weg naar de Brandaris alwaar we om 12 uur zouden starten. We kregen eerst om kwart voor twaalf nog even een flinke stortbui te verwerken, naar gelukkig stonden we toen onder een luifel. Om precies 12 uur was de start en konden we los, al duurde dat nog wel ongeveer 10 minuten. Het was een groot startveld, maar al snel na de startlijn konden we ons eigen tempo lopen.

We hadden van tevoren afgesproken niet te hard van stapel te lopen en een rustig tempo aan te houden. Langs route stonden een heleboel mensen ons aan te moedigen, dat geeft wel een boost. Het weer was prachtig, stralende blauw lucht, lekker loop temperatuurtje ( ca 10 graden Celsius). De eerste twaalf kilometer gingen prima, toen moesten we het strand op, dat liep behoorlijk veel zwaarder dus het tempo ging behoorlijk naar beneden. Toch hebben we wel even kunnen genieten van een prachtige branding in de Noordzee (was wel een heel eind bij ons vandaan).

Gelukkig is het maar een klein stukje van de hele route en na ca 2,5 kilometer kwamen we weer op de verharde paden en konden we beginnen aan de laatste 6 kilometer over de Longway naar de Brandaris. Op het eerste stukje van de Longway een kleine inzinking (moesten we herstellen van het strand) maar de laatste drie kilometers gingen weer voorspoedig konden het tempo nog een beetje verhogen en met een laatste spurt over de rode loper naar de eindstreep in een voor ons prima tijd van 2.20 uur.

Bij de finish kregen we gelijk de medaille omgehangen en plastic jasje voor de kou. Gelijk het T shirt opgehaald en daarna ons gemeld bij onze supporters ( Johan, Nadia, Auke, Ineke, Maaike en Laurens). Daar even verslag gedaan en toen weer naar het Hotel Schylge om de tas met spullen op te halen, weer dat klere eind lopen ( ging toen niet meer zo gemakkelijk, last van een knie). Gelukkig was de doucheruimte dichtbij op de jachthaven, konden we ons even afspoelen van alle zweet en inspanning. Daarna weer terug gehobbeld naar West en een kroegje opgezocht, en er eentje opgenomen (spa blauw) om het verloren vocht weer aan te vullen.

Om half zes zaten we weer op de boot terug naar Harlingen, waar we weer werden opgehaald door onze vrouwen. Het was een prachtige dag geweest, en voldaan ben ik om 10 uur op bed gegaan.

 

IMG 3762