Dinsdag 26 augustus, training loopgroep Witmarsum.

Om half 8 verzamelde een bont gezelschap (dames en heren) uit Witmarsum en omstreken (Kimswerd, Arum, Schettens en Pingjum) zich bij het voetbalveld. Doel van de looptraining deze avond is het verkennen van het parcours voor de triatlon Witmarsum van komende zondag 31 augustus.

De startlijst is bekend dus de diverse starttijden werden onder de warming up al even uitgewisseld. De start komende zondag is bij het Kaatsplein en hier starten we vanavond met …… de warming up. Deze is heel belangrijk bij het hardlopen. Zondag zwemmen we daarom eerst 20 baantjes en dan 20 km fietsen. Och, dan zijn de spieren wel warm voor het hardlopen.

Na de warming up koersen we richting Aylva State, waar komende zondag de waterpost is. Vervolgens door de nieuwbouw richting Spinnekop. Janny, onze enthousiaste trainster heeft ondertussen uitgelegd waar we zondag op moeten letten, bordjes, pijlen op de grond, rood/witte linten. Kortom, een puzzeltocht is er niks bij.

Een vlak parcours moeten de organisatoren gedacht hebben, want onderweg kom je een paar hellingen in de vorm van bruggen tegen. Dit zijn allemaal kuitenbijtertjes. In de Oosterstraat verlaten we de bebouwing van Witmarsum en na een steile brug rennen we door het bos. Hier moeten we goed op de linten letten zegt Janny, want vorig jaar renden een aantal deelnemers de verkeerde kant op. Gaat ons mooi niet overkomen, we kennen nu het parcours ha, ha..

Na het bos rennen we over de brug en dan rechtsaf. We sprinten voor het Groencentrum langs en nemen de afslag richting voetbalveld. 

Hier rennen we een stukje achteruit (voor de foto). Dan het laatste stuk, dat is langs het gemeentehuis en via de Gijsbert Japicxstraat richting Cats. We zijn er bijna, hè, hè.

Janny vertelt dat het belangrijk is dat de lopers het laatste stuk links aan moeten houden (Pingjumerstraat en dan richting Kaatsplein). Doen we dit niet, dan komen we op het fietsparcours terecht en missen we de finish (en moeten we nog een rondje van 5 km draven). Tot slot hebben we met zijn allen ook even het finishmoment geoefend en ik kan alleen maar constateren dat iedereen vanavond heel fris de finishlijn is gepasseerd. Of dit zondag ook zo is 

 

Yvonne Sieswerda