Loopgroep Witmarsum

Willy Brouwer wint 1e prijs bij Winterloop in Makkum Zaterdag 16 januari stond er voor een aantal lopers van Loopgroep Witmarsum de Winterloop in Makkum op het programma. Deze winterloop deed zijn naam eer aan: op de weg er naar toe vlogen de hagelstenen bij de lopers om de oren. Niet dat dit hen ook maar iets kon deren: de veters werden gestrikt, de oren bedekt en onder bezielende leiding van Janny werd gestart met een stevige warming-up. Van koude spieren was daarna geen sprake meer!

Janny, Paul en Hennie kozen voor een alternatieve route, weg van de drukte. Zij genoten van een loopje in de omgeving. De route ging langs de zeedijk met grote sneeuwvlokken en harde wind over Skuzum, richting Allingawier en weer terug naar Makkum,. Er stond zes kilometer op de teller.

Jeltje liep de route van 5 kilometer en al na een kilometer protesteerde een spier in het bil. Ze is toen niet verder gegaan en is terug gelopen naar het startpunt. Helaas voor haar.

Nynke, Willy, Froukje, Anna, Yvonne en Ineke hadden voor de tien kilometer gekozen. De loop was erg gevarieerd wat terrein en omgeving betreft: fietspaden, zeedijk, duinen en strand werden gepasseerd. Er stond een stevige zuidwestenwind, maar op een gegeven moment brak het zonnetje door en zodoende kwamen alle lopers toch weer stralend over de finish. Willy Brouwer maakte een uitstekende come-back nadat ze een tijdje letterlijk uit de running is geweest vanwege een vervelende blessure. Ze liep niet alleen de tien kilometer weer fluitend, maar werd na afloop blij verrast door de organisatie: haar startnummer bleek bij de verloting goed te zijn voor twee kaarten voor de wedstrijd FC Heerenveen-Ajax in het Abe-Lenstra stadion!

Zo blijkt maar weer: hardlopen loont!

Ineke Slagman