Loopgroep Witmarsum

27664705223 972326f5bd z

Om alvast in vakantiestemming te komen organiseerde de commissie (Betty, Bettty en Lianne) afgelopen dinsdag een training op het kaatsveld in Zurich. Op het programma stonden natuurlijk vakantieloopjes. Als voorafje kreeg een ieder een loopshirt van de Loopgroep Witmarsum.

De training bestond uit de volgende onderdelen:

Frisbee: Als groepje achter de weggegooide frisbee aanhollen. De een kon de frisbee al op de wind laten zweven de ander liet de frisbee direct op de grond ploffen. Soms scheerde een frisbee rakelings langs hoofden, maar gelukkig raakte niemand gewond. Tussendoor nog wat losmaakoefeningen en daarna kon het hoofdprogramma beginnen.

Treintjelopen: Dit liep natuurlijk als een trein alhoewel de ene groep een sneltrein liet lopen en een andere groep in de stoptrein zat. Gelukkig ontspoorde geen enkele trein en kwamen alle groepje aan bij het station, waarna de zeedijk werd beklommen voor een groepsfoto.

Zeedijkspel: Elke groep vulde zijn emmertje met echt Waddenwater waarna het waterspektakel kon beginnen. Wie had na afloop nog het meeste water in zijn emmertje? Na veel geploeter heen en terug over de zeedijk, totdat de bovenbeenspieren begonnen te protesteren, bleek er geen druppel gemorst te zijn. Nou ja, geen druppel, er bleek toch enigszins gesjoemeld te zijn door een loopster, maar die werd zodanig achterna gezeten dat ze al sprintend over de Afsluitdijk verdween.

De fotograaf kwam ogen te kort om alles vast te leggen en al zwetend rende hij steeds de groep achterna om maar de mooiste plaatsjes te schieten.

Pylonenrace: Als laatste spel werd er nog gedobbeld. Er werd wat heen en weer gerend om de pylonen om te keren. En voor we aan de gezellige nazit konden beginnen moesten alle pylonen al dobbelend weer rechtop staan.

Nazit: Er waren heerlijke hapjes gemaakt die gretig aftrek vonden. Al met al een heel gezellige avond, voor herhaling vatbaar.

Zurich bedankt voor het beschikbaar stellen van het veld en kantine.

Klik op link voor de fotoreportage.